Praktijk voor Beweging

Uitgangspunten in de Praktijk voor Beweging

Volgens de visie van de Praktijk voor Beweging bestaat het leven uit beweging. Als men ergens last of pijn van heeft, kan dit komen door repetitieve bewegingen; het lichaam kan een bepaalde spanning niet goed verwerken en lijkt in een groef te blijven steken. Wanneer energie hierdoor niet op natuurlijke wijze kan stromen, ontstaat een symptoom. Als meerdere mensen last hebben van dezelfde soort symptomen, krijgen die een naam, een diagnose, zoals ADHD, of burn-out.

Het is dus belangrijk om stagnatie van beweging op te sporen, en om vervolgens de flow te herstellen. In de Praktijk voor Beweging werken we aan het ongedaan maken van hinderlijke (repetitieve) beweging die het zelfherstellend vermogen van uw organisme belemmert, met als doel om uw levenskracht te hervinden en te bekrachtigen. Wij werken samen aan het verhogen van uw vitaliteit en het centreren van uw aandacht zodat u kunt doen wat u wilt doen.

Door onbekendheid met ongeremde Primaire Reflexen zoekt men niet in die richting. Het niet onderkennen van werkelijke oorzaken van arbeidsongeschiktheid of leerproblemen leidt tot een onjuiste aanpak. Hierdoor komen volwassenen en kinderen in een vicieuze cirkel terecht. Ik richt me daarom op de verspreiding van kennis over wat ongeremde Primaire Reflexen kunnen aanrichten en hoe makkelijk de door de reflexen veroorzaakte problemen kunnen worden opgeheven. Hiermee wordt tegelijk een nieuwe aanpak van bevordering van gezondheid verspreid. Deze richt zich op het verwezenlijken van potentieel en het openstaan voor de wonderbaarlijke werking van het leven in een onafgebroken uitwisseling van trillingen of beweging. Ieder mens heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid.